Den allerfedeste tærtedej

Det er smørret der gør’et!


By <a rel="nofollow" class="external text" href="http://flickr.com/people/54789486@N00">Alexa</a> - originally posted to <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/Flickr" class="mw-redirect" title="Flickr">Flickr</a> as <a rel="nofollow" class="external text" href="http://flickr.com/photos/54789486@N00/2068720888">Grandma's Quiche</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0" title="Creative Commons Attribution 2.0">CC BY 2.0</a>, <a href="https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10278209">Link</a>Her får du min opskrift på den bedste tærtedej der findes. Den er overleveret gennem generationer, skriver kogebogen. Med denne klassiske grunddej kan du lave moderen til alle tærter: Quiche Lorraine. Der er meget smør i, men bunden bliver dejlig sprød og fedt mætter jo meget godt.

Til en alm. tærteform skal du bruge:

  • 3 dl hvedmel
  • 125 g smør
  • 3 spsk iskoldt vand

Skær smørret i terninger og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Hvis man – som mig – ikke kan lide at få fedtede fingre, lader man røremaskinen klare arbejdet.

Lad dejen hvile ca. 30 min i køleskab.

Tryk dejen ud i en tærteform, prik med en gaffel for at undgå luftbobler og lad dejen igen hvile i køleskabet,  mens ovnen varmes op til 200°.

Forbag bunden i ca. 15 min, kom derefter fyld i og bag i yderligere 30-40 min.

Fyldet kan varieres i det (næsten) uendelige: Prøv klassikeren med æg, mælk, skinke og ost eller brug porrer, broccoli, kyllingestuvning (så bør man nok udelade æg og mælk).

Her er QR-koden til ingredienserne: