Hjertemad

Menuerne nedenfor er stærkt inspireret af Hjerteforeningens opskriftssamling og de fleste opskrifter kan findes der.

Bemærk venligst, menuerne nedenfor er på ingen måde udarbejdet af en professionel diætist og er mere tænkt som inspiration og en personlig kogebog.

Hjerteforeningen har forslag til kostplaner her.

Ugemenuer

 

Hjertemad uge 16

Mandag

Marineret svinemørbrad, jasminris, dampet asparges, strimlet hvidkål.

Tirsdag

Kyllingefilet i ovn, grøn salat.

Onsdag

Ovnbagt lange, polenta, ristede svampe.

Torsdag

Stegt laksefilet, pasta med spinat.

Fredag

Fiskesuppe med torsk og laks.

Lørdag

Ristede kyllingepølser med pastasalat.

Enjoy!

Hjertemad uge 15

Mandag

Kylling i wok med grønne bønner, porre og peberfrugt. Jasminris.

Tirsdag

Stegte ris, rester af linsegryde

Onsdag

Skindstegt hvillingfilet, fuldkornspasta med svampe og spinat, dampet broccoli. Gomadressing købt færdig.

Torsdag

Misomarineret laks, jasminris, dampet broccoli.

Fredag

Kyllling, kartoffelbåde, ovnbagt fennikel.

Lørdag

Indbagt svinemørbrad med Philadelphia light og svampe, ovnbagt broccoli og blomkål, salviegnocchi.

Søndag

Hjemmelavet pasta med bolognese.

Smaklig måltid!

Hjertemad uge 14

Vegatarisk pastaret

Mandag

Vegetarisk pastaret.

Tirsdag

Grillet bbq hakkebøf, ovnbagt blomkål og sød kartoffel, ovnbagt fennikel med tomat og oliven.

Onsdag

Farserede rødspættefileter, salviegnocchi, dampet grøn asparges.

Torsdag

Stegt laksefilet, med nye kartofler, dampet broccoli, hummus.

Fredag

Ovnbagt kyllingebryst svøbt i kalkunbacon, pommes frites i airfryer, ovnbagt broccoli- og blomkålsbuketter.

Lørdag

Kyllingefrikadeller, ovnbagt spidskål.

Søndag

Linsegryde.

Enjoy!

Hjertemad uge 13

Mandag

Kylling stegt i ovn, ris, tomater.

Tirsdag

Spaghetti bolognese på magert oksekød med ekstra grønsager med fuldkornspasta og dampet broccoli.

Onsdag

Thai rød karry med mørksej med ekstra grønsager og kokosmælk light, brune ris

Torsdag

Marineret laks, salat med brune ris.

Fredag

Lammeculotte med kartoffelbåde, svampecreme.

Lørdag

Stegt laks

Søndag

Svinekoteletter stegt med hvidløg, salvie og balsamico. Salat med brune ris.

God appetitt!

Hjertemad uge 12

Mandag

Linsegryde med kokosmælk light og tomat, Naanbrød.

Tirsdag

Yakisoba med kyllingelårfilet.

Onsdag

Ovnbagt kulmulefilet, grillede grønsager med fetadressing.

Torsdag

Laksefilet med stegte ris.

Fredag

Rest af laks.

Lørdag

Ovnstegt kylling med jævnet sky, kogte nye kartofler, rosenkål, ribsgelé.

Søndag

Grillet lammekotelet, marineret kartoffelsalat, grøn salat.

Bon appétit!

Hjertemad uge 11

Mandag

Hvide asparges med snydebearnaise bagt op på flydende margarine og hvedemel, med bearnaiseessens, havrefløde og estragon, linsegryde med squash og tomater, polenta.

Tirsdag

Ovnstegt kyllingefilet, svøbt i kalkunbacon. Halve bagte kartofler. Stegt polenta med tomat/peberfrugt.

Onsdag

Stegt kullerfilet, jasminris og grøn salat med misodressing

Torsdag

Laksepakker med grønsager, fuldkornspasta med svampecreme, grøn salat.

Fredag

BBQ kylling i ovn, pommes frites fra airfryer, grøn salat.

Lørdag

Yakitori, jasminris.

Søndag

Boeuf bourguignon variation, uden bacon med ekstra grønsager. Nye kartofler, dampet broccoli.

Velbekomme!

Hjertemad uge 10

Mandag

Fuldkornslasagne med grøn salat.

Tirsdag

Lynstegt kyllingeinderfilet, marineret i ramsløg/æblecidereddike/teriyaki, bagt sødkartoffel og blomkål med feta/olivenolie/basilikumdressing.

Onsdag

Thai sej med ekstra grønsager og kokosmælk light, men uden sukker. Brune ris.

Torsdag

Ovnbagt laksefilet, salat med brune ris, ansjos/kapersdressing.

Fredag

Grillet ribeyesteak, kartoffelbåde, grillet tomat.

Lørdag

Stegt svinekotelett med hvidløg og balsamico i panden, bagt pastinak, søde kartofler og porrer. Hummus og fetadressing.

Søndag

Stegte brune ris med andebryst og grønsager

Buen provecho!

Hjertemad uge 9

Fyldte rødspættefileter

Mandag

Grillet hakkebøf med BBQ-sauce, ovnstegte kartofler, bagt tomat- og peberfrugt.

Tirsdag

Ovnstegt falupølse med tomat, blandet salat, misodressing.

Onsdag

Fyldte rødspættefileter med Philadelphia light og dild, svøbt i Serranoskinke/Kalkunbacon. Kartoffelstomp med persille, hvidløg og olivenolie. Grønne ærter.

Torsdag

Linsegryde med div. fra grønsagsskuffen, hk.tomater og light kokosmælk. Naanbrød.

Fredag

Misomarineret laksefilet, jasminris, dampet broccoli, edamamebønner. Ingefær- og hvidløgsdressing.

Lørdag

Vegetarisk buffet

Søndag

Kylling i wok med hvidkål, gulerødder, forårsløg og Sobanudler

Velbekomme!

Hjertemad uge 8

Kyllingeboller

En uge i kyllingens tegn (helt tilfældigt)

 

Mandag

Kylling i karry med grønsager, hvide kortkornede ris (grødris).

Tirsdag

Kyllingeboller på spyd, edamamebønner, broccoli og ris.

Onsdag

Skindstegt hvillingfilet, hele små kartofler i ovn, grillede grønsager

Torsdag

Laksepakker med squash og porre, fuldkornspasta med spinat.

Fredag

Kyllingesalat

Lørdag

Kylling i ovn med ris og dampet broccoli

Søndag

Hele ovnstegte kyllingelår i ovn, jasminris og grillede grønsager

Bon appétit!

Hjertemad uge 7

Uge 7

Okonomiyaki

Mandag

Japansk pandekage Okonomiyaki

Tirsdag

Ludfisk med kogte kartofler, bechamelsauce (sådan set meljævnet minimælk) og grønne ærter.

Onsdag

Meunierestegt rødspættefilet, ovnbagt selleri og blomkål med pesto, ovnbagt fennikel med timian, oregano, hvidløg, oliven, tomat og peberfrugt.

Torsdag

Skindstegt laks, fuldkornspasta med spinat, rest af ovnbagt fennikel med timian, oregano, hvidløg, oliven, tomat og peberfrugt.

Fredag

Grillet svinekotelet med kartoffelbåde.

Lørdag

Cottagepie med rester af steg, gulerødder og svamp.

Søndag

Kyllingelår med grillede grønsager og jasminris.

Enjoy!

Til toppen