Kongen og prinsen

Fløjte på et ben. Foto: Sven Åke Olsson

Det var en herlig weekend i prog’ens tegn!

Fredag aften bød på jubilæums koncert i Nordhavn. Jethro Tull fejrede deres 50 år som band. Det vil sige, Ian Anderson plus skiftende musiker gennem 50 år. Det var en herlig aften hvor kærligheden i salen føltes lige så tyk som fadøllet smagte tyndt.

Ja, indrømmet, stemmen er ikke hvad den har været og det blev kun til begrænset “fløjte-på-et-ben”. Pyt med det. Det er jo ikke en gymnastikopvisning og fløjten lød som den skulle.

Sætlisten var i kronologisk orden, så bandet lagde ud med “My Sunday Feeling” – en favoritsang fra det aller første album “This Was” , som også er mit favorit Tull album.

Dagen efter var der koncert igen.

Dette billede er fra en koncert i Indien i december 2016. Man forstår bedre hvorfor Store Vega måtte melde udsolgt på få dage. Foto: Lasse Hoile

Steven Wilson spillede for et forlængst udsolgt Store Vega. Jeg har intet billede fra den aften, dels fordi Wilson hellere vil have at man kigger på bandet end på sin skærm. Respekt for det. Som hr. Wilson sagde det: “der er nok af dårlige klip på YouTube i forvejen”.

Den anden anledning var min position i salen. Det ville ikke blive nogle gode billeder alligevel, taget fra balkonen til venstre.

En koncert med Steven Wilson er på en måde en totaloplevelse. Der er visuelle elementer og surround sound. Hvis det havde været en siddende koncert, ville oplevelsen have været sublim.

Hvorfor den royale overskrift?

Mr Anderson, MBE (nej, ikke den mr Anderson) blev kåret til Prog God ved Progressive Music Awards 2013. Det er en titel han deler med andre ældre mænd såsom Rick Wakeman (2012), Peter Gabriel (2014), Tony Banks (2015), Jon Anderson (2016) og Carl Palmer (2017). Med tiden vil der nok komme nogle Prog Godesses, men lad os nu først hædre dem, der hædres skal!

Steven Wilson er jo stadig en ung mand (født i 1967 – the Year of Sgt.Pepper) så han må indtilvidere nøjes med titlen Prog Prince. Wilson lever og ånder for musikken og er kendt for at leve sundt. Bortset fra at han må mangle søvn med alle projekt han har gang i!