Min store lille have

Det kan se ud som at jeg har en meget stor have. Det er ikke tilfældet! Jeg har en forhave med et lille bed der måler måske 1,5 x 2m,  det der lige nu er min “valmuemark”.

Foran huset er der også et smalt bed under udhænget, løst belagt med de i 80’erne så populære strandsten. Her har jeg plantet tre små hosta. Planen er vel at de skal tage over hele bedet – men der går jo nok nogle (mange) år!

Min terrasse er ca 3 x 5m, og flisebelagt. Der er et bed i den ene ende, ca. 0,5 m bred. Her vokser en Hydrangea (klatrehortensia), samt to kaprifoler. En efeu bliver ved med at snige sig op ad plankeværket ind til naboen. Det får den lov til, men jeg holder nøje øje med den. Efeu kan hjælpe med at holde træværk sundt, men den kan også tage over fuldstændigt, med armtykke lianer. Og så er den jo giftig!

Klatrehortensia er ikke en af mine favoritplanter, men den er ret smuk – på en lidt sprød måde – når den blomstrer. Den tiltrækker mange insekter ved blomstring og danner en sommerlig slags lydkulisse af hummende insekter.

Ved siden af hortensiaen, kæmper en nyplantet kaprifol for at blive stor. Jeg plantede den i foråret, efter at den havde overvintret i en potte. Jeg købte den fordi den anden kaprifol blomstrer fint, men dens blomster er uden den berusende duft, jeg synes en kaprifol skal udsende en varm sommeraften…

Jeg må nok hellere acceptere, at den ikke får rigtig fat, før jeg har fjernet enten hortensiaen eller den gamle kaprifol….

En meget varm dag

En meget varm dag