Menuerne nedenfor er stærkt inspireret af Hjerteforeningens opskriftssamling og de fleste opskrifter kan findes der.
Bemærk venligst, menuerne nedenfor er på ingen måde udarbejdet af en professionel diætist og er mere tænkt som inspiration og en personlig kogebog.
Hjerteforeningen har forslag til kostplaner her.
Ugemenuer
Hjertemad uge 15
Mandag
Kylling i wok med grønne bønner, porre og peberfrugt. Jasminris.
Tirsdag
Stegte ris, rester af linsegryde
Onsdag
Skindstegt hvillingfilet, fuldkornspasta med svampe og spinat, dampet broccoli. Gomadressing købt færdig.
Torsdag
Misomarineret laks, jasminris, dampet broccoli.
Fredag
Kyllling, kartoffelbåde, ovnbagt fennikel.
Lørdag
Indbagt svinemørbrad med Philadelphia light og svampe, ovnbagt broccoli og blomkål, salviegnocchi.
Søndag
Hjemmelavet pasta med bolognese.
Smaklig måltid!
Hjertemad uge 14
Mandag
Tirsdag
Grillet bbq hakkebøf, ovnbagt blomkål og sød kartoffel, ovnbagt fennikel med tomat og oliven.
Onsdag
Farserede rødspættefileter, salviegnocchi, dampet grøn asparges.
Torsdag
Stegt laksefilet, med nye kartofler, dampet broccoli, hummus.
Fredag
Ovnbagt kyllingebryst svøbt i kalkunbacon, pommes frites i airfryer, ovnbagt broccoli- og blomkålsbuketter.
Lørdag
Kyllingefrikadeller, ovnbagt spidskål.
Søndag
Linsegryde.
Enjoy!
Hjertemad uge 13
Mandag
Kylling stegt i ovn, ris, tomater.
Tirsdag
Spaghetti bolognese på magert oksekød med ekstra grønsager med fuldkornspasta og dampet broccoli.
Onsdag
Thai rød karry med mørksej med ekstra grønsager og kokosmælk light, brune ris
Torsdag
Marineret laks, salat med brune ris.
Fredag
Lammeculotte med kartoffelbåde, svampecreme.
Lørdag
Stegt laks
Søndag
Svinekoteletter stegt med hvidløg, salvie og balsamico. Salat med brune ris.
God appetitt!
Hjertemad uge 12
Mandag
Linsegryde med kokosmælk light og tomat, Naanbrød.
Tirsdag
Yakisoba med kyllingelårfilet.
Onsdag
Ovnbagt kulmulefilet, grillede grønsager med fetadressing.
Torsdag
Laksefilet med stegte ris.
Fredag
Rest af laks.
Lørdag
Ovnstegt kylling med jævnet sky, kogte nye kartofler, rosenkål, ribsgelé.
Søndag
Grillet lammekotelet, marineret kartoffelsalat, grøn salat.
Bon appétit!
Hjertemad uge 11
Mandag
Hvide asparges med snydebearnaise bagt op på flydende margarine og hvedemel, med bearnaiseessens, havrefløde og estragon, linsegryde med squash og tomater, polenta.
Tirsdag
Ovnstegt kyllingefilet, svøbt i kalkunbacon. Halve bagte kartofler. Stegt polenta med tomat/peberfrugt.
Onsdag
Stegt kullerfilet, jasminris og grøn salat med misodressing
Torsdag
Laksepakker med grønsager, fuldkornspasta med svampecreme, grøn salat.
Fredag
BBQ kylling i ovn, pommes frites fra airfryer, grøn salat.
Lørdag
Yakitori, jasminris.
Søndag
Boeuf bourguignon variation, uden bacon med ekstra grønsager. Nye kartofler, dampet broccoli.
Velbekomme!
Hjertemad uge 10
Mandag
Fuldkornslasagne med grøn salat.
Tirsdag
Lynstegt kyllingeinderfilet, marineret i ramsløg/æblecidereddike/teriyaki, bagt sødkartoffel og blomkål med feta/olivenolie/basilikumdressing.
Onsdag
Thai sej med ekstra grønsager og kokosmælk light, men uden sukker. Brune ris.
Torsdag
Ovnbagt laksefilet, salat med brune ris, ansjos/kapersdressing.
Fredag
Grillet ribeyesteak, kartoffelbåde, grillet tomat.
Lørdag
Stegt svinekotelett med hvidløg og balsamico i panden, bagt pastinak, søde kartofler og porrer. Hummus og fetadressing.
Søndag
Stegte brune ris med andebryst og grønsager
Buen provecho!
Hjertemad uge 9
Mandag
Grillet hakkebøf med BBQ-sauce, ovnstegte kartofler, bagt tomat- og peberfrugt.
Tirsdag
Ovnstegt falupølse med tomat, blandet salat, misodressing.
Onsdag
Fyldte rødspættefileter med Philadelphia light og dild, svøbt i Serranoskinke/Kalkunbacon. Kartoffelstomp med persille, hvidløg og olivenolie. Grønne ærter.
Torsdag
Linsegryde med div. fra grønsagsskuffen, hk.tomater og light kokosmælk. Naanbrød.
Fredag
Misomarineret laksefilet, jasminris, dampet broccoli, edamamebønner. Ingefær- og hvidløgsdressing.
Lørdag
Vegetarisk buffet
Søndag
Kylling i wok med hvidkål, gulerødder, forårsløg og Sobanudler
Velbekomme!
Hjertemad uge 8
En uge i kyllingens tegn (helt tilfældigt)
Mandag
Kylling i karry med grønsager, hvide kortkornede ris (grødris).
Tirsdag
Kyllingeboller på spyd, edamamebønner, broccoli og ris.
Onsdag
Skindstegt hvillingfilet, hele små kartofler i ovn, grillede grønsager
Torsdag
Laksepakker med squash og porre, fuldkornspasta med spinat.
Fredag
Kyllingesalat
Lørdag
Kylling i ovn med ris og dampet broccoli
Søndag
Hele ovnstegte kyllingelår i ovn, jasminris og grillede grønsager
Bon appétit!
Hjertemad uge 7
Uge 7
Mandag
Japansk pandekage Okonomiyaki
Tirsdag
Ludfisk med kogte kartofler, bechamelsauce (sådan set meljævnet minimælk) og grønne ærter.
Onsdag
Meunierestegt rødspættefilet, ovnbagt selleri og blomkål med pesto, ovnbagt fennikel med timian, oregano, hvidløg, oliven, tomat og peberfrugt.
Torsdag
Skindstegt laks, fuldkornspasta med spinat, rest af ovnbagt fennikel med timian, oregano, hvidløg, oliven, tomat og peberfrugt.
Fredag
Grillet svinekotelet med kartoffelbåde.
Lørdag
Cottagepie med rester af steg, gulerødder og svamp.
Søndag
Kyllingelår med grillede grønsager og jasminris.
Enjoy!