Det er smørret der gør’et!
Her får du min opskrift på den bedste tærtedej der findes. Den er overleveret gennem generationer, skriver kogebogen. Med denne klassiske grunddej kan du lave moderen til alle tærter: Quiche Lorraine. Der er meget smør i, men bunden bliver dejlig sprød og fedt mætter jo meget godt.
Til en alm. tærteform skal du bruge:
- 3 dl hvedmel
- 125 g smør
- 3 spsk iskoldt vand
Skær smørret i terninger og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Hvis man – som mig – ikke kan lide at få fedtede fingre, lader man røremaskinen klare arbejdet.
Lad dejen hvile ca. 30 min i køleskab.
Tryk dejen ud i en tærteform, prik med en gaffel for at undgå luftbobler og lad dejen igen hvile i køleskabet, mens ovnen varmes op til 200°.
Forbag bunden i ca. 15 min, kom derefter fyld i og bag i yderligere 30-40 min.
Fyldet kan varieres i det (næsten) uendelige: Prøv klassikeren med æg, mælk, skinke og ost eller brug porrer, broccoli, kyllingestuvning (så bør man nok udelade æg og mælk).
Her er QR-koden til ingredienserne: