Alle elsker lasagne!
Denne version indeholder lidt mindre fedt.
Ingredients
Kødsauce
- 2 spsk rapsolie
- 1 stk hakket gul løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stk revet gulerod
- 400 gram hk. okse, 5-7%
- 1 dåse hk. tomat
- 1 filet ansjos
- 2 spsk tomatpuré
Bechamelsauce
- 1/2 l minimælk
- 2 spsk hvedemel
- 250 gram hytteost 1,5%
- 100 gram mager revet ost (13%)
- fuldkornslasagneplader
- grøn salat
Instructions
- Hak hvidløg og løg fint, og svits i olie i en varm gryde. Tilsæt oksekød og lad det brune. Tilsæt revet gulerod og en dåse hakkede tomater. Spæd evt. med vand.
- Tilsæt en dåse tomatpure og lad simre i 20-30 min. Smagsæt med krydderier efter smag; Timian, oregano, salt og peber.
- Lav imens bechamelsaucen. Jævn ca. 0,5 l minimælk med 2 spsk hvedemel, smag til med lidt salt, peber og revet muskatnød. Lad saucen få et opkog.
- Start med et lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Dæk med lasagneplader, et lag hytteost og kødsauce igen. Fortsæt til du har brugt al kødsauce, afslut med bechamelsauce og et lag revet ost. Hvis du har tid, så lad lasagnen stå og trække mens ovnen varmes op til 200 grader.
- Bag lasagnen i 20-30 min, til osten på toppen har fået fin farve.
- Server med grøn salat.