En simpel, men smagfuld indisk-inspireret gryderet med kartofler og kikærter. Delikat og mættende til en kødfri dag.
Ingredients
- 500 g kartofler (skåret i tern)
- 2 st løg (hakket)
- 1 st porre (skåret i skiver)
- 1 dåse kikærter (skyllet og drænet)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sort peber
- 1/2 tsk chiliflager ((valgfrit))
- 3 dl grønsagsbouillon
- 2 tsk rapsolie
- Saft fra 1/2 citron
- Frisk koriander eller persille til pynt
Instructions
- Skyl og skær alle grøntsagerne i de angivne størrelser. Varm op olien og steg krydderierne i et minut, så aromaen frigives. Sautér derefter løg og porre i olien i ca. 5 minutter, indtil de bliver bløde og let gyldne.
- Tilsæt kartoffeltern og kikærter, og vend dem godt rundt i krydderiblandingen. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, rør rundt, og bring retten i kog.
- Skru ned for varmen, og lad retten småsimre i ca. 20-25 minutter, indtil kartoflerne er møre.
- Justér krydderierne efter smag, og tilsæt citronsaft for at fremhæve smagen.
- Drys med frisk koriander eller persille, og servér med ris eller naanbrød.