Indisk krydret kartoffel- og kikærtegryde

    En simpel, men smagfuld indisk-inspireret gryderet med kartofler og kikærter. Delikat og mættende til en kødfri dag.

    Ingredients

    • 500 g kartofler (skåret i tern)
    • 2 st løg (hakket)
    • 1 st porre (skåret i skiver)
    • 1 dåse kikærter (skyllet og drænet)
    • 3 fed hvidløg (finthakket)
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk gurkemeje
    • 1 tsk salt
    • 1/2 tsk sort peber
    • 1/2 tsk chiliflager ((valgfrit))
    • 3 dl grønsagsbouillon
    • 2 tsk rapsolie
    • Saft fra 1/2 citron
    • Frisk koriander eller persille til pynt

    Instructions

    1. Skyl og skær alle grøntsagerne i de angivne størrelser. Varm op olien og steg krydderierne i et minut, så aromaen frigives. Sautér derefter løg og porre i olien i ca. 5 minutter, indtil de bliver bløde og let gyldne.
    2. Tilsæt kartoffeltern og kikærter, og vend dem godt rundt i krydderiblandingen. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, rør rundt, og bring retten i kog.
    3. Skru ned for varmen, og lad retten småsimre i ca. 20-25 minutter, indtil kartoflerne er møre.
    4. Justér krydderierne efter smag, og tilsæt citronsaft for at fremhæve smagen.
    5. Drys med frisk koriander eller persille, og servér med ris eller naanbrød.